2013.01.26.
13:17

Írta: gazdag.balazs

Személyes nagy kedvenc - Tatár Beefsteak

Talán az egyik legkedveltebb bélszínből készült előétel. Magyarországon nagyon sok étteremben megtalálható és a magyar emberek szeretik is. Lássuk, hogy én hogyan csinálom.

Fontos, hogy a húst jó előre bepácoljuk. A pácolás menete rém egyszerű, a megtisztított bélszínt kicsit bedörzsöljük mustárral és olaj alatt, vöröshagymával, némi szemesborssal és pirospaprikával hűtőben minimum 2-3 napig, de akár 10-15 napig is állni hagyjuk. (A húst, ha friss, akkor így 1,5-2 hétig is eltarthatjuk a hűtőben, így nem jelent problémát akár egy egész bélszín elfogyasztása sem.) A tatár beefsteak jellemzően a bélszínfejből és -farokból készül, a középső legszebb részéből pedig süthetünk steak-et. 

 

tatar2.JPG

 

A húsból levágunk akkora darabot, amennyi tatár beefsteket készíteni szeretnénk. (Próbáljunk mindig csak annyit csinálni amit egyszerre el is fogyasztunk, mert bekeverve már nem jó állni hagyni, mind az íze, mind a minősége gyorsan romlik). A húst az éttermekben darálni szokták, de a klasszikus recept szerint késsel kell felaprítani, én is így tettem.

 

tatar3.JPG

Ezt követően apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, tojás sárgájával összekeverjük a húst. A klasszikus fűszerezés só, őrölt fekete bors, mustár, ketchup, fűszerpaprika, Worcestershire szósz, de használhatunk cayen borsot, zúzott csípős paprikát, apróra vágott capri bogyót sőt akár olajos szardellát is. A tatárt ajánlott villával alaposan áttörni összekeverni.

 

tatar4.JPG

Én erős fűszerpaprikával és pikáns angol mustárral ízesítem.

Ha elkészült, állni hagyjuk 1-2 órát, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek (van aki azonnal szereti elfogyasztani, ízlés kérdése), díszíthetjük friss fűszernövénnyel, lilahagymával stb. Pirítóssal, vajjal és friss zöldségekkel fogyasztjuk. 

Jó étvágyat hozzá!

tatar1.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro friss bélszín előétel steak főzés nélkül foodporn

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhashow.blog.hu/api/trackback/id/tr185044885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása